behzad ashi نوشته: یه سؤال!
چرا رنگ بعضی از ستاره ها وقتی دقت میکنی مدام تغییر میکنه؟
مثلا بین قرمزو نارنجی یا قرمزو سفید یا...
اختشاشات جوی. همین طور که دوستمون گفتند.
Virologist نوشته: راستی آقای دکتر نمودار تابش جسم سیاه رو بالای تاپیک گذاشته بودن
ستاره ها و جسم سیاه چه ربطی به هم دارن؟
مرسی
من هم جدای از دوست گرامی که سوال داشتید ازشون جوابی بدم:
به صورت تجربی طیف ستاره ها وقتی روی نمودار انرژی دما میاد به این صورت خودش رو نشون میده. و با کاواک یا آزمایش جسم سیاه تقریبا یکجور درمیاد. حتی لحظات اولیه عالم (میکروموج کیهانی) همین الگو رو نشون میده. البته بعدا در مباحث پیشرفته تر وارد بقای انرژی و قوانین سه گانه ترمودینامیک هم میشه.
Virologist نوشته: تا جایی که من میدونم به خاطر جو زمینه که هر چی هم زاویه دید ما به آسمان با سطح زمین کم تر بشه این پدیده مشهودتره-هرچی قائم تر به آسمون نگاه کنیم کمتر دیده میشه
اگه اشتباه کردم دوستان تصییح کنند
ميشه بيشتر توضيح بدين؟
{باید دانست که چشمک زدن ستاره ها ارتباطی به خود آنها ندارد.این پدیده مربوط به جریان هوا در جو زمین است که همانند اثر گرما بر هوای مجاور پوسته زمیندر تابستان عمل میکند.به نظر میرسد ستاره ها هرچه به افق نزدیکتر باشند بیشتر چشمک می زنند زیرا نور آنها از جو غلیظتری عبور میکند.رنگ ستاره ها در عبور از جو از قرمز تا آبی تغییر میکند که در اثر شکست نور این پدیده رخ میدهد}
به نقل از کتاب راهنمای آسمان شب ص 7
به نظر خودم این چشمک زدن به درخشندگی ظاهری جرم هم بستگی داره بطوری که جو نا مناسب راحت تر میتونه نور کم ستاره های قدر 3 و 4 رو قطع و وصل کنه تا نور سیارات درخشانی مثل زهره با قدر منفی 4 و شاید به همین دلیل باشه که میگن سیارات چشمک نمی زنند !
اما درخشندگي نسبت مستقيم با فاصله داره پس به فاصله بيشتر از درخشندگي اجرام بستگي داره به همين خاطر كه سيارات خيلي نزديك به ما هستند نسبت به ستارگان و همچنين نور خورشيد رو بازتابش مي كنند در نتيجه چشمك نمزنند(سياره ي اورانوس از قدر 5 هستش در آسمان شب اما چشمك نميزند)
شایدم هم به این شکل باشه ! آخه اینجا همیشه گرد و خاک و گاهی اوقات خورشید هم چشمک میزنه ! چه برسه به اورانوس :lol: :lol: :lol:
سلام
فکر کنم طریقه تعیین رابطه بین رنگ و دمای یک ستاره بصورت زیر هست:
1- مشاهده و ثبت انرژی نور یا طیف نور ارسالی از سوی یک ستاره در یک محدوده زمان مشخص (t) و در یک محدوده زاویه دید معین بر حسب استرادیان
2- مقایسه این طیف با طیف استاندارد عناصر جهت تصحیح اثر دوپلر که منجر به تعیین سرعت و جهت حرکت ستاره هم میشود.
3- تعیین فرکانس یا متوسط فرکانس نور دریافت شده (f) و ارتباط آن با انرژی توسط رابطه پلانک (E=hf)
4- با استفاده از زمان ثبت تابش (t)، زاویه فضایی دید و انرژی تعیین شده در مرحله 3، آهنگ تابش ستاره تعیین میشود.
5- در نهایت با استفاده از
رابطه استفان-بولتزمن دمای سطح ستاره تعیین یا بهتر بگوییم تقریب زده میشود.
فكر نميكنين كه چشمك زدن ستاره ها در برخي موارد به دليل گذشتن برخي اجرام مثل سياهچاله ها،سحابي ها يا اجرام ديگه اي از مقابل اون باشه؟ :?:
البته اگر نور ستاره اي سر راهش با سياه چاله اي برخورد كنه بوسيله ي اون جذب مي شه و اصلا ديگه به چشم ما نميرسه كه بخواد چشمك بزنه! ولي در كل شايد علت چشمك زدن برخي از ستاره ها موانعي با شه كه سر راهشونه.