تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: اصطلاحات اولیه ستاره شناسی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5
abadanastro نوشته:
Castor va Pollux نوشته: ماه ابی(blue moon)
با توجه به اختلاف زمانی کم ماه قمری و میلادی(یا قمری و شمسی)(چند ساعت اختلاف)یک اتفاق نادر وجود داره که اونهم 2 ماه بدر در یم ماه میلادیه یکی اول ماه یکی اخر ماه.به این حالت blue moon می گویند یعنی وقتی در یک ماه میلادی دو ماه بدر دارند.

لطفا بیشتر توضیح بدید چون این سوژه برای تازه کار هاست
http://www.tebyan.net/science_technology...11662.html
پارسک (pc) :

پارسِک یکی از واحدهای مسافت در ستاره‌شناسی است.
پارسک فاصله‌ای است که اختلاف منظر خورشید مرکزی یک جسم آسمانی مانند ستاره، برابر یک ثانیه قوسی دیده شود.در واقع فاصله‌ای که از آن فاصله، شعاع مدار زمین که برابر یک واحد نجومی (۱AU) است، برابر یک ثانیه قوس دیده شود. یک پارسک برابر با ۳٫۲۶ سال نوری است.
نام پارسک از هم‌آمیزی بخش‌هایی از دو واژه parallax (اختلاف منظر) و arc second (ثانیه قوسی) درست شده است.
abadanastro نوشته: نور با سرعت ۲۹۹،۷۹۲،۴۵۸ متر بر ثانیه و بطور حدودی ( 300000 کیلومتر بر ثانیه ) حرکت می کند .
مسافت طی شده توسط نور در یک سال ، 90460000000000 کیلومتر است. بطور خلاصه می‌توان گفت که این فاصله 46/9 میلیون میلیون یا 1012 × 9.46 کیلومتر است. این مسافت را یک سال نوری می‌نامند. فاصله کره ماه از زمین ، برحسب این واحد ، 25/1 ثانیه نوری است. نزدیکترین ستاره به زمین ، پرکسیما سنتوری در فاصله 4،25 سال نوری قرار دارد. این بدان معناست که اگر با هواپیمایی که با سرعت 300 هزار کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند پرواز کنیم، 4،25 سال طول می‌کشد تا به این ستاره برسیم . این ستاره فقط در نیمکره جنوبی قابل مشاهده است. نزدیکترین ستاره قابل رؤیت در نیمکره شمالی ، سیروس است که فاصله آن از کره زمین 8/8 سال نوری است.

اولین بار یک ستاره شناس دانمارکی به نام اولاس رومر Olaus Roemer این کار را انجام داد. او دریافت که خسوف یکی از اقمار سیاره مشتری همچنان که زمین در مدار خود از خورشید دور می‌شود، ادامه می‌یابد. سپس ، وقتی که زمین به وضع اول خود بازگشت دو مرتبه خسوف رؤیت می‌شود. اختلاف زمانی که پدیده تقریبا 17 دقیقه بود و از روی آن بسادگی می‌شد تخمین زد که نور برای عبور از قطر مدار زمین چقدر وقت صرف کرده است. نتیجه این آزمایش با توجه به اینکه او می‌دانست این فاصله تقریبا 6/297 کیلومتر است این شد که سرعت نور به آسانی بدست آمد. البته برای محاسبه دقیق سرعت نور بعدها روشهای بسیار دقیقتری بکار گرفته شد که در نتیجه سرعت نور به میزان بسیار دقیقتری بدست آمد .

سلام
من چند تا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
1.سفینه هایی که به ماه رفت چقدر از نظر زمانی طول کشید از زمین به ماه برسند و با چه سرعتی ؟
و همین طور اون روبات که به مریخ ارسال کردند
2.بالاترین سرعتی که انسان تا به امروز بهش دست یافته چه سرعتی ؟
3. آیا میشه از این کهکشان خارج شد ؟
با تشکر
سلام به دوستان خوب
می دونید عمرستاره در هر یک از مراحل (غول سرخ) و(قیفاووسی) چقدره؟ خورشید ما هم به مرحله ی قیفاووسی می رسه یا پس از غول سرخ دچار رمبش می شه وبه کوتوله ی سفید تبدیل می شه؟ :?: :?:
[B]کوارکها : اولین ذراتی هستند که بعد از مهبانگ تولید شده اند .
کوازارها : ستارگانی بسیار دور که نور آنها مربوط به 12 میلیارد سال پیش است یعنی ستارگانی که در حال حاضر دیگر نیستند .
نیروی بین سیارات : نیروی ارتباط بین خورشید و سیارات آن ، از قانون جاذبه عمومی و نیروی گریز از مرکز پیروی مینماید .
( در آغاز پیدایش جهان با در لحظه انفجار اولیه پروتون و نوترون نیز وجود نداشته اند و آنها از تبدیل ذرات بنیادی دیگر به نام کوارک و ضد کوارک حاصل شده اند )
[/B]
کهکشان راه شیری بیش از صد میلیارد ستاره دارد و در پانزده میلیارد سال از عمر جهان صدها میلیارد کهکشان نظیر کهکشان ما تولید شده است .

نیروهای چهار گانه حاکم بر طبیعت عبارتند از :
1) نیروی جاذبه عمومی و یا جاذبه ثقل که تحت عنوان قانون نیوتن بیان میشود .
2) نیروی الکترو مغناطیسی یا قانون کولمب
3) نیروی پیوند هسته ای ( که پروتون و نوترون را در کنار هم قرار میدهد )
4) نیروهای ضعیف

کربنات : همان ماده ایست که موجودات زنده پس از مرگ به آن تبدیل میشوند بخصوص اگر دفن شوند.
[SIZE=3][SIZE=3][B][SIZE=3]
majidgbox نوشته: سلام
من چند تا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
1.سفینه هایی که به ماه رفت چقدر از نظر زمانی طول کشید از زمین به ماه برسند و با چه سرعتی ؟
و همین طور اون روبات که به مریخ ارسال کردند
2.بالاترین سرعتی که انسان تا به امروز بهش دست یافته چه سرعتی ؟
3. آیا میشه از این کهکشان خارج شد ؟
با تشکر
با سلام
در ژوئیه 1969 آپولو 11 توسط موشک ساترن 5 از پایگاه فضایی کیپ کاناورال ایالات متحده به فضا پرتاب شد که پس از 102 ساعت و 45 دقیقه به سطح کره ماه نشست .
در حدود هفت یا هشت ماه طول میکشد تا کاوشگرها از سطح زمین به سطح مریخ برسند .سفر پت فایندر هفت ماه طول کشید فضا پیماها 300میلیون مایل رو باید تا سیاره مریخ بپیمایند.( بیخودی نیست که پروفسور اسکووایرز و همکارانش 16سال تلاش کردند تا کاوشگران اسپیریت و ا پورچونتی را سالم به سیاره مریخ فرود بیاورند)
تازه سفر به زحل در حدود هفت سال به طول انجامید از سال 1990 تا 15 اکتبر سال 1997 که کاسینی در مدار زحل قرار گرفت .در مورد کاسینی این رو اضافه کنم که بزرگترین کاوشگر فضائی بود که تاکنون ساخته شده بود که به عنوان سفینه مادر کاوشگر هویگنس یا هویجنز رو در خودش جای داده بود.
بیشترین سرعت مربوط به فضا پیمای کاسینی ( هویکنس ) و نیو هاریزون بوده بوده که سرعت کاسینی 17کیلومتر در ثانیه و سرعت فضا پیمای نیو هاریزون که درحال رسیدن به سیاره پلوتون میباشد ( درسال 2015 ) و بیشترین سرعتی است که تا به الان ثبت شده 8/5 مایل در ثانیه میباشد .

[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B]
هویکنس همون فضاپیمایی بود که به دل مشتری رفت.
[SIZE=3][B]کاوشگری که به سمت تایتان رفت به اسم کاسینی بود که حامل هویگنس بود اون کاوشگر که به مشتری رفت اگه اشتباه نکنم وویجر بود که الان از مرزهای سیاره ای منظومه شمسی گریخته است .( اون کاوشگری که جدیدا به سمت مشتری فرستاده شده به نام جونو میباشد فکر کنم منظورت این کاوشگر باشه ) . [/SIZE][/B]
majidgbox نوشته: سلام
من چند تا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
1.سفینه هایی که به ماه رفت چقدر از نظر زمانی طول کشید از زمین به ماه برسند و با چه سرعتی ؟
و همین طور اون روبات که به مریخ ارسال کردند
2.بالاترین سرعتی که انسان تا به امروز بهش دست یافته چه سرعتی ؟
3. آیا میشه از این کهکشان خارج شد ؟
با تشکر
دوست عزیز فکر کنم سوال آخرت بدون پاسخ ماند ولی فکر کنم با علم به اینکه بدونی کهکشان راه شیری صد هزار سال نوری پهنا و دو هزار سال نوری ضخامت دارد . اگه عمر کفاف بده خودت جواب رو پیدا خواهی کرد. البته اگه با سرعت نور بشه حرکت کرد که اونم به نقل از فرضیه انیشتن غیر ممکن خواهد بود .
صفحات: 1 2 3 4 5