دوستان همه جا گفتن بر اساس فورمول ای مساوی است با ام سی 2 هر کی به اسن سرعت برسه تبدیل به انرژی میشه
حالا من به سرعت نور رسیدم چیجوری می فهمم تبدیل به انرژی شدم اصلا می فهمم؟
سوالتون برام عجیبه!
hock: مگه کسی که تبدیل به انرژی میشه زنده میمونه که بفهمه در چه وضعیتیه؟
منم می خوام بدونم میمیریم یا زنده می مونیم؟
آخه اگه انرژی بشیم که دیگه جسمی نداریم.به نظر من می میریم.
نکته اینجاست که شما هیچ وقت نمیتونید به سرعت نور برسید مگر اینکه جرم شما صفر بشود و این یعنی تک تک عناصر وجودی شما تبدیل به ذراتی بشوند که میدانیم جرم سکونشان صفر است.
فکر نکنما مگه شرط تبدیل شدن به انرژی این نیست که 1-جرم داشته باشیم 2-رسیدن به سرعت نور
اخه این چه سوالیه که میپرسین.حالا مثل قضیه اون اینه تا مدتها باید گیج بزنیم :roll:
Belder نوشته: فکر نکنما مگه شرط تبدیل شدن به انرژی این نیست که 1-جرم داشته باشیم 2-رسیدن به سرعت نور
نه! شرط تبدیل به انرژی رسیدن به سرعت نور نیست. قدیما یعنی قبل از مرحوم آینستاین می دونستیم انرژی میتونه به فرم های دیگه تبدیل بشه مثلا با چرخوندن یه موتور DC میتونیم انرژی الکتریکی تولید کنیم بعدش هم اون رو به نور تبدیل کنیم.. به عبارتی اگر فرض کنیم از لامپ رشته ای استفاده میکنیم؛ با قرار دادن اتم های یه رسانا در معرض حرکت الکترون های متحرک در اثر میدان الکتریکی خارجی یا همون برق از درون اون ماده دما بالا میره و اتم های اون رسانا تحریک شده و الکترون هاش به تراز های بالاتر میره و در اثر برگشت از خودش فوتون یا همون نور تولید میکنه که برای لامپ های رشته ای طیف پیوسته داره..
اما نظریه نسبیت پیش بینی کرد E=mc^2 یعنی جرم نیز قابلیت اون رو داره که یه جا ناپدید بشه و یه دفعه تبدیل به انرژی بشه یعنی جرم نوعی از انرژی هست که تحت شرایطی خاص انرژی میتونه جرم بشه یا جرم انرژی بشه.. اما نکته اینجاست که کی این اتفاق رخ میده و وقتی رخ بده چیا حفظ میشن؟
سوال دوم که مهم تره رو اول جواب میدم
؛ تو فیزیک یه سری قوانین داریم که همیشه باید برقرار باشن، اولیش قانون پایستگی تکانه هست و دیگری قانون بقای جرم و انرژی (البته اینطور خاص تو نسبیت برقراره) وقتی جرم و انرژی به هم تبدیل بشن باید حتما این دو قانون برقرار بمونن تا پدیده انجام پذیر باشه. از مثال های دیگه میشه به پایستگیه بار، پاریته اسپین اشاره کرد.
چند تا مثال میزنم
- تبدیل انرژی به ماده:
یه فوتون با انرژی کافی در مقابل هسته سنگین میتونه به یه الکترون و یه پروتون تبدیل بشه
- تبدیل ماده به انرژی:
در همجوشی هسته ای وقتی دوتریم(یه پروتن که 1 نوترون بهش چسبیده) با ترتریوم (یه پروتن که 2 تا نوترون بهش چسبیده) واکنش داشته باشن این وسط هلیوم (دو تا پروتن که 2 تا نوترون بهش چسبیده) بوجود میاد و این وسط یه نوترون نابود میشه و به انرژی تبدیل میشه.. باید دقت داشت که لازم نیست سرعتش به سرعت نور برسه و فقط کافیه انرژی دوتریوم و ترتریوم اونقدر باشه که بتونن به هم نزدیک بشن و با هم واکنش بدن :wink:
skytotelescope نوشته: اخه این چه سوالیه که میپرسین.حالا مثل قضیه اون اینه تا مدتها باید گیج بزنیم :roll:
الان امیدوارم ابهامات شما رفع شده باشه :wink:
ممنون ابهامات من که رفع شد ولی ابهامات این دوستمون رو نمی دونم
http://www-sldnt.slac.stanford.edu/alr/ ... _model.htm
شايد اين تصوير و متن كمك و مكمل باشه. البته توضيح در اين باره بيش از اينه. فوتون با سرعت نور حركت ميكنه. براي جلوگيري از تكينگي بايد چه كار كرد؟ قبلاً سؤال و جواب در اين مورد مطرح شده در عنوانهاي ديگهي تالار. ولي باز هم مطرح بشه بد نيست. و سؤال من (صرفاًٌ جهت روشن شدن مطلب): فرايند عبور فوتون ار كنار هستهي سنگين رو يكبار باز كنيد با شكل؟