تالار گفتگو ستاره شناسان تالارهای گفتگو » گوناگون » پرسش و پاسخ نمایش نوشته های بی پاسخ | نمایش تالارهای پویا

IranOptic.ir
نوشتن یک سوژه تازه پاسخ به سوژه  [ 25 نوشته ها ] 
نویسنده پیام
نوشتهنوشته شده: چهار شنبه Nov 19, 2008 10:25 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

پیوستن: شنبه Sep 13, 2008 4:30 pm
نوشته: 746
شهر: sky
با سلام خدمت دوستان گرامی
در برنامه گذشته آسمان شب آقای صفاریان مجری توانمند برنامه سوالات جالبی را مطرح کردند.
اما متاسفانه به دلیل آنکه سوالات ایشان یکی پس از دیگری پرسیده می شد.
آقای تفرشی فراموش کرد به این سوال پاسخ دهد.
سوال:
با توجه به اینکه اکثر فراخورشیدی هایی که ما یافته ایم غول های گازی چند برابر مشتری هستند (با توجه به درصد بازتاب نور از سطح سیاره متوجه می شوند که جنس سیاره چیست )
اما این غول ها در فاصله ی کمی از ستاره مادر خود در حرکت هستند.
و با توجه به اینکه اکثر آنها ستارگان مادر جوانی دارند و در نتیجه بادهای خورشیدی زیادی از خود ساطع می کنند.
چگونه ممکن شده است که بادهای ستاره نتوانسته اند که گازهای اطراف این سیاره ها را در فضا پخش کنند.؟؟؟؟
همانگونه که می دانید سیاره عطارد به همین دلیل هیچ جوی در اطراف خود ندارد.
و اگر سیاره مشتری را به این مکان منتقل کنیم نیز جو خود را از دست می دهد.
و شاید فقط هسته جامد آن باقی بماند (شاید به اندازه عطارد و یا کوچک تر از آن )
امیدوارم که یکی از شما دوستان گرامی به این سوال پاسخ دهید و یا نظرات شخصی و حدث و گمان های خود را مطرح کنید؟
منتظر پست های شما هستیم!

نوشتهنوشته شده: آدینه Nov 21, 2008 9:43 pm 
اینجا نیست
در آسمان زندگی می کند
در آسمان زندگی می کند
 تارگاه  YIM  شناسنامه

پیوستن: شنبه Sep 13, 2008 9:50 pm
نوشته: 251
شهر: گچساران
سلام خدمت همه
به نظر من هر سیاره ای برای از دست دادن جو خود مدت بسیار زیادی زمان می خواهد خصوصا سیاره ای با آن حجم
با توجه به این شاید سیاراتی که ما می بینیم در حال از دست دادن جو خود باشند ...
این فقط یک نظر است ... :)
ممنون

نوشتهنوشته شده: آدینه Nov 21, 2008 10:52 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

سلام خدمت تمامی دوستان گرامی و مخصوصا دوست عزیز (afshin mardani )
آقا افشین ممنون که نظر خودتون رو مطرح کردید ولی فکر نمی کنید که همون طوری که طول می کشه یک سیاره جو خودشو از دست بده
برای تولید کردن جو هم به زمان احتیاج داره!
تازه نکته جالب اینه که اکثرشون ستاره های مادر جوانی دارند
در نتیجه ستاره های جوان بسیار فعال هستند و هنوز پایدار نشدند!
عجیبه با این ابعاد در کنار این ستارگان!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?: :?:

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه Dec 11, 2008 9:12 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

آیا از دوستان کسی تمایل نداره که در این بحث شرکت کنه؟
و یا جواب سوال بی پاسخ ما رو بده!

نوشتهنوشته شده: یک شنبه Dec 14, 2008 11:41 pm 
اینجا نیست
گاهی به آسمان می رود
گاهی به آسمان می رود
 شناسنامه

پیوستن: پنج شنبه Oct 16, 2008 8:21 pm
نوشته: 29
سوال جالبی بود کاش یه نفر که پاسخ این سوال رو می دونست جواب اون رو می داد.

نوشتهنوشته شده: دو شنبه Dec 15, 2008 2:42 pm 
اینجا نیست
در آسمان زندگی می کند
در آسمان زندگی می کند
 تارگاه  YIM  شناسنامه

یه نظر بچه گانه .... :?
شاید این سیاره از جایی بیرون از محدوده ستاره جذب آن شده است و هنوز فرصت از دست دادن آن را پیدا نکرده .......
با این حال ..................... :?: :idea:

نوشتهنوشته شده: دو شنبه Dec 15, 2008 9:47 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

سلام
این هم می تونه یه نظریه باشه!
اما اکثر سیارات کشف شده همین شرایط رو داشتن یعنی تمام اونها از جایی دیگه اومدن؟!!!

نوشتهنوشته شده: سه شنبه Dec 16, 2008 9:41 pm 
اینجا نیست
در آسمان زندگی می کند
در آسمان زندگی می کند
 تارگاه  YIM  شناسنامه

Star نوشته است:
اما اکثر سیارات کشف شده همین شرایط رو داشتن یعنی تمام اونها از جایی دیگه اومدن؟!!!

پس شما می گید تمامی سیارات با شرایط اون سیاره جو دارن ؟؟؟ !!!! :?:

نوشتهنوشته شده: سه شنبه Dec 16, 2008 10:05 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

سلام
اکثر سیارات کشف شده غولهای گازی هستند که در فاصله کمی از ستاره مادر خود در حال حرکت هستند.
همان طور که می دانید غول های گازی هسته سنگی دارند .
در زمان شکل گیری این سیارات، ابتدا هسته سنگی آنها شکل گرفته سپس با توجه به میدان مغناطیسی و پارامترهای دیگر سیاره گازهای اطراف و سرگردان در فضای پیرامون خود جذب کرده و جوی پیرامون خود تشکیل می دهد.
اما بعضی اوقات جو سیاره به قدری غلیظ و زیاد می شود که مقدار و اندازه آن از خود سیاره اولیه بیشتر می شود.
در چنین حالتی ممکن است یک سیاره بتواند تا صدها برابر و یا بیشتر از اندازه خود گاز جذب کند.
در این شرایط غول های گازی پدید می آیند.

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه Jan 08, 2009 10:33 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

امیدوارم که آقای الستی به این سوال پاسخ بدهند.

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه Jan 08, 2009 11:17 pm 
اینجا نیست
در زمین و آسمان زندگی می کند
 تارگاه  شناسنامه

پیوستن: چهار شنبه Jan 07, 2009 2:06 am
نوشته: 124
شهر: اراک
با سلام و درود به شما استاد گرامی خودم

از اینکه از بنده حقیر در خواست و مرا قابل دانستید که به این سوال پاسخ دهم بسیار ممنونم اما کماکان نظر من هم بر پایه حدس و گمان هایی بیش نیست باز با این حال من نظرم را در این باره می گویم:

همانطور که شما در صورت مسئله فرمودید که سیاراتی با جرمی چندین برابر مشتری در فاصله های نزدیک به ستاره قرار دارند و اما این سوال را من دو دیدگاه بررسی می کنم

اول اینکه با جرم زیادی که این گونه سیارات دارند و فاصله نزدیکشان به مانند آن است که شما چندین مشتری را در فاصله عطارد قرار دادید البته به نظر بنده حقیر احتمال آن می رود که چون جرم این سیارات زیاد است به طبع گرانش آن ها نیز زیاد تر است و می تواند خود را در برابر باد های ستاره حفظ کند و از طرفی شاید مقداری از جو این سیارات نیز توسط باد ها از بین رفته یا در حال رفتن باشد به هر حال همانطور که خودتان گفتید ستارگان جوانند و در کل منظومه جوان است پس باید همگی صبر کنیم تا جو این سیارات هم از بین برود :D و این عمل دور از انتظار نیست!

در طی آخرین تحقیقات دوستان خوبم در شهر ها همگی به این نتیجه رسیده اند که در زمان اوایل شکل گیری منظومه شمسی نیز عطارد دارای جو بوده ولی به تدریج این جو را سلطان منظومه از بین برده است پس دور از انتظار نیست که در میلیون ها سال آینده جو این سیارات هم از بین برود.

البته نظر خودم بیشتر بر روی مورد دوم است!!!!!

با جمع بندی حرفام خودم به این نتیجه رسیدم که چون منظومه جوان است و این سیارات در حال شکل گیری هستند باید این انتظار را برای منظومه ای تکامل یافته داشت!
درست نمی گویم؟

احمد الستی

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه Jan 08, 2009 11:31 pm 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

دوست گرامی با تشکر از پاسخ شما
چند سوال پیش می آید
فرمودید که چون ستاره جوان هست هنوز کاملا نتوانسته است که جو سیاره را پراکنده کند!
اصلا جوی که به نظر شما در حال پراکنده شدن است چگونه توانسته شکل بگیرد
همان طور که خود شما هم می دونید در یک منظومه اول ستاره مادر شکل می گیرد و بعد سیارات دور آن در ضمن مسلما در زمانی که ستاره مادر متولد شده قطعا ناپایداری های بیشتری داشته است و به ثبات نسبی نرسیده بوده است و بعد از آن در چنین شرایطی باید سیاره متولد شود!
خوب سیاره ای که توانسته در شرایط ناپایدار گازهای سرگردان رو به گرد خود جمع کنه آیا نمی تونه زمانی که ستاره اش به پایداری رسیده آنها رو حفظ کنه؟
در ضمن میدان مغناطیسی یک سیاره هر قدر هم قوی باشد از میدان ستاره مادر خود قوی تر نیست و با فاصله کم آنها تا ستاره مادر اثر میدان مغناطیسی آنها هم بسیار ناچیز می شه!

نوشتهنوشته شده: پنج شنبه Jan 08, 2009 11:55 pm 
اینجا نیست
 تارگاه  شناسنامه

دوباره سلام بر شما و بر تمامی منجمان

البته با نظر شما که ابتدا ستاره شکل می گیرد بعدسیارات تا حدودی مخالفم
چراکه اگر به مکانیسم تولد منظومه ها به درستی بنگریم می توانید این مهم دریابید که ماده اصلی تشکیل دهنده منظومه هنگامیکه یک ستاره در حال شکل گیریه به طور مساوی این مواد توسط سیارات و ستارگان بلعیده می شود و هر جرمی بسته به جرمش از این ماده می مکد درست شبیه جاروبرقی ها که با افزایش توانشان افزایش مکندگی را دارند این سیارات که جرمی معادل چند جرم مشتری را دارند توان کشش و استفاده از این ماده اولیه را به نسبت بیشتر دارند البته خود ستاره نیز این مکش را به حدی فوق العاده بیشتر دارند باز برگردیم به بحث اول من می خواهم این را عرض کنم که ستاره همزمان با سیارات خود شکل می گیرد و به این دلیل است که سیارات غولی در فاصله های دورتری از خورشید قرار گرفته اند چون خورشید ما هم سهم سیارات سنگی رو برای خودش برداشته و آنها را بلعیده!!

و من با این حرفا احساس می کنم این سیاره نمونه ای از کوتوله های قهوه ای می باشد که با جرمی کم تر سعی داشته به مانند ستاره برسه اما به دلیل پرجرم ت بودن ستاره اولی نتوانسته به اندازه آن شود
اما به نظر بنده حقیر این مبحث در موارد اولیه نیازی به میدان مغناطیسی ندارد!

پس در جمع بندی عرایضم به این نکته اشاره می کنم که احتمالا این سیارات ستاره های نارسی هستند! و یا باید صبر کرد تا این ستاره جو سیاره را از بین ببرد

یک نکته دیگر را گوشزد کنم هنگامی که این کوتوله قهوه ای ما و ستاره اصلی در حال استفاده از ماده اولیه هستند ستاره اصلی مواد بیشتری را جذب می کند و کوتوله قهوه ای به دلیل نداشتن جرمی معادل با ستاره از ستاره اصلی جا می ماند وقتی که در درون ستاره اصلی چرخه اتمی رخ می دهد آنگاه کوتوله قهوه ای ما محکوم می شود که به عنوان یک سیاره باشد و ستاره اصلی بر آن چیره می شود..

بی صبرانه منتظر جوابم هستم!

نوشتهنوشته شده: آدینه Jan 09, 2009 12:24 am 
اینجا نیست
آسمان مال او است
آسمان مال او است
 تارگاه  YIM  شناسنامه

درود

در اینکه مواد اولیه ای که یک منظومه را شکل می دهد شکی نیست
اما سن ستاره مادر بیشتر از سیارات اون است
به این دلیل که ستاره با آغاز فعالیت های خود مواد اطراف خودش رو در فضای پیرامونش پراکنده می کند!
همان طور که می دانید مواد سنگین تر کمتر دور می شوند و مواد سبک تر مثل گازها تا فاصله ای بیشتر از ستاره مادر قرار می گیرند و پس از پراکندگی با توجه به شرایط ستاره مادر و قدرت گرانش اون سیارات شروع به چرخش به دور آن می کنند ( اگر هم سن بودند که دیگر نمی توانستیم بگوییم که ستاره مادر است)

سیما

پس در نتیجه ستاره از سیارت زودتر شکل می گیرد و به فرم ثابتی دست پیدا می کند.
چه هنگام ممکن است سیاره در مجاورت ستاره مادر خود به جرمی نزدیک به جرم مشتری دست پیدا کند؟
در ضمن با توجه به جهت های بادهای خورشیدی قاعدتاً باید سهم گازهای سیارات سنگی نزدیک به خورشید به قسمت خارجی منظومه شمسی برود نه اینکه ستاره آن را جذب کند! (البته در بین راه می توان گفت که اسیر جاذبه غول های گازی بیرونی شود.)
نکته دیگر این است که ستاره قبل از انفجار اولیه و شروع به کار به فرم ستاره ای (سوخت هسته ای) تنها قبل از این شرایط گاز جذب می کند اما بعد از انفجارات اولیه به سرعت زیاد و با حجم بسیار بالا گازهای خود را از دست میدهد.
خورشید در هر ثانیه 100 هزار تن گاز می سوزاند و از دست می دهد.
اما راجع به ستارگان که فرمودید شاید کوتوله قهوه ای باشند!
برای تبدیل یک کره گازی به حداقل اندازه یک کوتوله قهوه ای به ناچار می بایست جرمی معادل 80 برابر مشتری داشته باشند اما سیارات گازی کشف شده تنها چند برابر مشتری هستند و نکته ی دیگر اینکه در تیتر خبر ها گفته شد که سیاره گازی کشف کردیم نه کوتوله قهوه ای!
امیدوارم که پاسخ سوال خود را بیابم!
با تشکر

نوشتهنوشته شده: آدینه Jan 09, 2009 1:07 am 
اینجا نیست
 تارگاه  شناسنامه

درود

ببینن در کل علت اینکه این گاز ها به دور سیاره اصلی مانده است گرانش بالای این سیاره بوده است
اندر باب سخن شما که گفتید کوتوله های قهوه ای جرمی 80 برابر مشتری دارند من در اینجا ابراز تعجب می کنم البته مسئله ما چیز دیگری هست و من تنها توضیحی دیگر می دهم و این آن است که قرار بود کوتوله ها 80 برابر مشتری باشد پس چرا هنوز بر روی این مسئله که مشتری یک کوتوله قهوه ای است هنوز تحقیق می شود؟؟؟؟؟

حالا برگردیم به بحث اصلی اینکه چرا باد خورشیدی ستاره جوان, سیاره فرا خورشیدی اطراف آن را از هم نمی پاشاند

خوب باز چند عامل اینجا هست که من با اندکی تامل به آن رسیدم:

1-ستاره جرم کمی داشته باشد
2-باد خورشیدی ستاره کم باشد
3-سیاره جاذبه زیادی داشته باشد
4-جنس سیاره طوری باشد که در مقابل باد ها مقاوم باشد
5-جرم سیاره به حدی باشد که جاذبه آن با جاذبه ستاره برابری کند
6-....

خوب مورد های 1 و 2 به دلایل زیاد حذف هستند می ماند 3 تا 5!

ممکن است که سیاره جاذبه زیادی داشته باشه که معلول جرم زیاد اون سیاره است خوب سوال جدید!
چرا جرم سیاره زیاده؟ چون مواد تشکیل دهنده اش زیاد است!!
پاسخ خنده داره اما جای تامل دارد!

چرا مواد تشکیل دهنده آن زیاده؟ چون تراکم هسته ایش بالاس
حالا اگه تراکم هسته ای بالا بره چه رخ می دهد؟ ستاره کامل می شود یا ستاره کال (کوتوله قهوه ای)
چه موقع ستاره کامل می شود و چه موقع کال؟ وقتی که ستاره مقابلش از تراکم هسته ای یکسان یا بیشتری برخوردار باشه اونوقت این کال می شه و اما اگر ستاره کم تر باشه ستاره ما کامل میشه!

خوب بسیار خوب ......
اصلا امکان دارد که چنین رویدادی رخ دهد؟
بله چون منبع سوال ما برنامه آسمان شبه و من اون برنامه رو دیدم و خبر اصلی اون رو برای آسمان شب ایران خودم تهیه کردم می گم بله روی می ده
و یک سوال این بار من دارم؟
الان مگر مشتری سیاره نیست؟
پس چرا به اون می گویند کوتوله قهوه ای منظومه شمسی؟

حالا خودم به خودم جواب می دم!

بله هنگام تشکیل منظومه شمسی خورشید ما از اطراف خودش(تا مریخ)همه مواد را جذب کرده و باقی را به همتای خود مشتری داده اما مشتری ما بنا به دلایلی که هنوز بر روی آن کار می کنند مشتری رو کوتوله قهوه ای می نامند!

حالا چرا این سناریو برای عطارد اتفاق نیافتاده است؟

من پاسخ میدم چون عطارد سیاره کوچکیه و هسته کوچک داره پس گرانشی کم داره!قبول؟
حالا که این سیاره چند برابر مشتریه پس هسته اش هم چند برابر مشتریه! و گرانشش هم چند برابر مشتریه! و خلاصه کنم که باد های این ستاره جوان زور جو این سیاره چندین برابر مشتریی نمی آیند و آنها کماکان بر روی سیاره باقی می ماند

به امید گرفتن پاسخ تمامی سوالات

شاگرد تمامی منجمان دنیا

نمایش نوشته ها از پیشین:  به ترتیب  
نوشتن یک سوژه تازه پاسخ به سوژه  [ 25 نوشته ها ] 
تالار گفتگو ستاره شناسان تالارهای گفتگو » گوناگون » پرسش و پاسخ

اکنون هست

;کسانی که اکنون در این تالار هستند: کاربری نام ننوشته است کاربر و 1 میهمان

شما می توانید سوژه تازه در این تالار بنویسید
شما نمی توانید به سوژه ها در این تالار پاسخ دهید
شما نمی توانید نوشته های خود را در تالار ویرایش کنید
شما نمی توانید نوشته های خود را در این تالار پاک کنید
شمانمی توانید در این تالار پیوست بفرستید