سریعتر از نور!!!
#1
سلام دوستان ماده ای کشف شده به اسم:نوترینو . این ذره سرعتی بیشتری نسبت به سرعت نور دارد.آلبرت انیشتین نظریه*ای داشت؛ و یک قرن تحقیق همیشه با آن موافق بود. نظریه انیشتین یکی از پایه*های فیزیک مدرن است: هیچ چیز نمی*تواند از نور سریعتر حرکت کند.



اما حالا دانشمندان فیزیک تجربی سازمان اروپایی برای تحقیقات هسته*ای (CERN یا همان سرن) می*گویند که بعضی از ذرات می*خواهند این قانون را به چالش بطلبند.



ماجرا این است که این دانشمندان رشته*ای ذرات ریز - ذرات زیراتمی که نوترینو نامیده می*شوند - را از سرن ژنو به سمت گیرنده*هایی در آزمایشگاه ملی گرن ساسوی ایتالیا بعنی ۷۲۰ کیلومتر آنطرف*تر سرازیر کرده*اند.



نوترینوها کمی زود به مقصد رسیده*اند. تقریبا ۶۰ نانوثانیه زودتر از زمانی که باید در صورت طی این مسافت با سرعت نور طول می*کشیده. این اختلاف کوچک تاثیر عظیمی در علم خواهد داشت.



دیو گولدبرگ - پروفسور فیزیک از دانشگاه درسکل - می*گوید که «اگر این موضوع صحیح باشد، کل نظریه نسبیت خاص زیر سوال خواهد رفت.». او در مورد نظریه انیشتین حرف می*زند که از ۱۹۰۵ تا به امروز همیشه تایید شده و می*گوید که سرعت نور، حدکثر سرعت ممکن در جهان است.



استفان پارکه - فیزیکدان تئوری دانشگاه فرمی*لب می*گوید «اگر ذراتی داشته باشیم که از نور سریعتر حرکت می*کنند، در تئوری می*توانیم زمان را به عقب برگردانیم و شما می*توانید مادربزرگ خودتان باشید. متوجه هستید که این موضوع چه مشکلاتی ایجاد می*کند.»



و در گفته او توجه به این «اگر» بسیار مهم است. گولدبرگ اضافه کرده که به نتایج این تحقیق مشوک است و باید منتظر بماند تا دیگران هم همین موضوع را تحقیق کنند.



یکی از فیزیک دانان مرکز سرن هم موافق است. او می*گوید که نتایج بسیار مشکوکند چرا که تغییر عظیمی در علم ایجاد خواهند کرد ولی اضافه می*کند که «ما سعی کرده*ایم اشکال را پیدا کنیم ولی موفق نشده*ایم. همه چیز به نظر درست است. چون این یک کشف اعجاب انگیز است، ما همه چیز را منتشر کرده*ایم. ما سه سال کار کردیم و اندازه گرفتیم.»



سرن قبل از چاپ مقاله مورد نظر، کنفرانسی تحقیقاتی در دفتر مرکزی اش ترتیب داده و نتایج را به اطلاع عموم رسانده است.



در سال ۲۰۰۷ هم آزمایش های MINOS در فرمی*لب نتایج مشابهی گرفته بود ولی به علت بالا بودن محدوده خطا در آن تحقیق، نتایج چندان جدی گرفته نشدند اما اینبار نتایج سرن در محدوده خطای قابل قبول از نظر علمی قرار گرفته*اند. فرمی*لب هم اعلام کرده که در طول شش ماه آینده آمادگی تکرار دقیق*تر آزمایش اش را خواهد داشت.



ژاپن هم برنامه*ای برای بررسی نتایج سرن در آزمایشگاه بین المللی خودش دارد. آزمایشگاه ژاپن T2K (Toki-to-Kamioka) نامیده می*شود و سخنگویش چانگ کی جونگ اعلام کرده که به زودی آزمایش بزرگی در مورد سرعت نوترینوها ترتیب خواهد داد.



در حال حاضر پدیده*های بسیاری در طبیعت با تئوری نسبیت خاص انیشتین توضیح داده می*شوند و به گفته گلدبرگ حتی در صورت اثبات سرعت بیشتر از نور برای برخی ذرات، تمام آن فرو نخواهد ریخت. هنوز آن نظریه بخش بزرگی از طبیعت را توضیح خواهد داد و ما باید به دنبال تئوری*هایی جامع*تر باشیم.



احتمال دیگر، استفاده نوترینوها از یک میانبر است. شاید استفاده از یک بعد دیگر برای طی مسیر ژنو و گرن ساسوی ایتالیا. پارکه هم گفته که «ممکن است بتوانیم این پدیده را بدون دور انداختن نظریه نسبیت توضیح دهیم. برای مثال ممکن است بگوییم که مسیر نوترینوها را به درستی محاسبه نکرده*ایم.»

ببخشید طولانی شد:-D
منبع:نوترینو | نارنجی
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#2
http://www.hamshahrionline.ir/news-151691.aspx
ازمایش بعدی ، همان نتیجه ی قبلی
نوترینو هم چنان سریع تر از نور. برای اطلاعات بیشتر مطلب را بخونید.
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#3
دست بالای دست بسیار است.
مادامی که چیزی آن بالاست، پایان کار فرا نرسیده.
پاسخ
#4
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي



فيزيكدانان به دنبال اثبات حالت چهارم نوترينو، آزمايشي را مطرح كرده*اند كه وجود چنين حالتي را در صورت امكان آشكار كرده و نه تنها درك بهتري از علم نوترينو بلكه از جزئيات سازنده ماده به دست خواهد داد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نوترينوها از سه حالت الكترون، ميون و تائو برخوردارند كه در آزمايش*هاي مختلف دانشمندان به سوي يكديگر در نوسان هستند؛ اما دانشمندان در اوايل دهه 1990 متوجه يك نابهنجاري آزاردهنده شدند كه طي آن ضدنوترينوي ميون به سوي ضدنوترينوي الكترون در سرعتي معادل سه درصد بالاتر از حد مورد انتظار نوسان داشتند.

دانشمندان اين اختلاف را با اضافه كردن يك نوترينوي چهارم با جرم خاص تطبيق دادند.

اولين نشانه*ها در مورد اين حالت نابهنجار در اوايل دهه 1990 در آزمايش*هاي آشكارساز جرقه*زننده مايع نوترينو در آزمايشگاه ملي لوس*آلاموس پديد آمد. در اين آزمايش يك پرتو ضدميون به هدف شليك شده و تعداد بيش از حد انتظاري از نوترينوهاي ضدالكترون در حال نوسان مشاهده شد. به عبارت ديگر نوسانات ضدنوترينو به نظر در سرعت بالاتر از حد انتظار اتفاق مي*افتد.

محققان از نتايج يك آزمايش اخير موسوم به نابهنجاري راكتور ضدنوترينو الهام گرفتند كه طي آن محققان كميسيون انرژي اتمي فرانسه در دهه 1980 به محاسبه مجدد سرعت توليد ضدنوترينو در راكتورهاي اتمي پرداخته بودند.

آنها با شيوه*هاي پيشرفته اين سرعت را سه درصد بيشتر از داده*هاي پيشين برآورد كرده بودند. در نتيجه آنها مجددا نتايج آزمايش*هاي نوترينوي بيش از 20 راكتور قبلي را تحليل كرده و تناقض*هاي بيشتري پيدا كردند.

ساده*ترين توضيح فيزيك براي اين نابهنجاري وجود نوترينوي چهارم است. فيزيكدانان جرم اين نوترينوي چهارم را برآورد كرده و همچنين آنرا سترون تشخيص داده*اند چرا كه در نيروي اتمي ضعيف مانند ديگر نوترينوها با ماده تعامل ندارد.

اين ويژگي شناسايي نوترينوي چهارم را بسيار مشكل كرده و حتي برخي فيزيكدانان آنرا يكي از نامزدهاي ماده تاريك معرفي كرده*اند.

فيزيكدانان در آزمايش پيشنهادي خود يك منبع ايزوتوپ ضدنوترينوي 1.85 پتابكرل(10 گرم يا چهار سانتي*متر) را به هدفي در مركز يك آشكارساز جرقه زننده مايع بزرگ شليك خواهند كرد. اين آزمايش براي دستيابي به يك سطح قطعيت معني دار تا يك سال به طول خواهد انجاميد.

انتهاي پيام
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان