اخبار مربوط به کاوشگر کنجکاوی
#61
ثبت اولین کسوف مریخی

[ATTACH=CONFIG]1589[/ATTACH]

مریخ*نورد کنجکاوی مریخ تصویری از قمر مشهور سیاره سرخ درحال عبور از برابر خورشید، یعنی اولین خورشید*گریفتگی مریخی که تا کنون به چشم دیده را به ثبت رسانده است.

مریخ*نورد کنجکاوی برای اولین بار در سیاره سرخ شاهد وقوع یک خورشید*گرفتگی بود، کسوفی که عاملش عبور قمر مشهور فوبوس سیاره مریخ از مقابل خورشید بوده*است.

کنجکاوی در این رویداد که از میان حفره گیل نظاره*گر آن بود، خورشید را می*دید در حالتی که گویی قمر فوبوس به آن گاز زده است. شاید نقطه*های درخشان در بخش*های تاریک تصویر،*ستاره به نظر بیایند اما به گفته یکی از اعضای تیم هدایت کنجکاوی،*این لکه*ها تنها پیکسل*هایی هستند که در جریان ارسال اطلاعات به زمین ایجاد شده*اند.


فایل‌های پیوست
.jpg   imagesizer.jpg (اندازه 6.23 KB / تعداد دانلود: 4)
پاسخ
#62
فکرشو بکنید دو تا قمر با همدیگه کسوف جزئیو ایجاد کنن.Rolleyes:p
پاسخ
#63
در جدیدترین تصویر ارسالی توسط مریخ نورد «کنجکاوی» یک سنگ هرم مانند بر روی سیاره سرخ دیده می*شود.به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا ، در این تصویر که روز چهارشنبه ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور) توسط مریخ نورد «کنجکاوی» به زمین مخابره شده است،یک سنگ هرم مانند به ارتفاع ۲۵ و عرض تقریبی ۴۰ سانتیمتر دیده می شود. [عکس: Jake-Matijevic-via-NASAJPL.jpg]
این سنگ هرم مانند برای گرامیداشت یاد «جیک ماتیجویک»، مهندس ارشد سیستم های عملیات سطح مریخ نوردهای سوجورنر، روح، فرصت و کنجکاوی ناسا به نام Jake Matijevic نامگذاری شده است.تیم تحقیقاتی آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) از این سنگ بعنوان هدف مناسب برای نخستین استفاده از ابزار تماس «کنجکاوی» با سنگ های سیاره سرخ استفاده کردند.ابزار تماس بر روی یک برجک در انتهای بازوی مریخ نورد تعبیه شده است؛ این ابزار شامل طیف سنج ذرات آلفا اشعه ایکس برای بررسی ترکیب عناصر جسم هدف و لنزهای تصویرساز برای تهیه تصاویر نمای نزدیک هستند.
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#64
اولین آزمایش علمی کنجکاوی در مریخ

مریخ*نورد کنجکاوی ناسا برای اولین بار توانست خود را به تکه سنگی مریخی رسانده و با بازوی روباتیکش آن را لمس کند.

مریخ*نورد کنجکاوی ( Curiosity) طی روزهای گذشته درحال بررسی سنگ هرمی شکل مرموزی به نام جیک ماتیژویک بوده* و تعدادی از ابزار*های بازوی روباتیک خود را بر روی این هرم کوچک مورد آزمایش قرار داده است. این ابزارها شامل طیف*نگار پرتو ایکس Alpha Particle یا APXS که ترکیب عناصر سنگ را محاسبه می*کند، و تصویربرداری MAHLI هستند.

[ATTACH=CONFIG]1610[/ATTACH] کنجکاوی این عملیات تماس را در روز شنبه و یکشنبه انجام داده*است. در پی انجام این ماموریت تیم کنترل کنجکاوی بر روی توئیتر این روبات نوشتند: یک کار علمی انجام دادم! اولین تماس علمی با سنگ هدف، جیک! در حدود 1.1 میلیون نفر در صفحه توئیتر این روبات عضویت دارند.

کنجکاوی در این عملیات با استفاده از ابزار ChemCam خود بر روی سنگ لیزر تاباند تا بتواند ترکیب عناصر آن را از روی بخش*های تبخیر شده تشخیص دهد. این مریخ*نورد درحال حرکت به سوی منطقه*ای به نام گلنلگ در فاصله 400 متری از منطقه فرودش است و تا کنون نیمی از این مسیر را پیموده است.


فایل‌های پیوست
.jpg   120924-space-marsrock-930p.grid-7x2.jpg (اندازه 59.42 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#65
[color="#ff0000"]ارتقاي مغز «كنجكاوي» براي تصميم*گيري مستقل*تر
[/color]
محققان قصد دارند با كمك برنامه نرم*افزاري جديد، سطح تصميم*گيري مستقل «كنجكاوي» را براي انتخاب نمونه سنگ بر روي سياره سرخ ارتقا دهند.


مريخ نورد «كنجكاوي» ناسا كه در دهانه گيل حضور دارد، تاكنون تصاوير متعددي از سياره سرخ به زمين مخابره كرده است و تيم كنترل زمين بر اساس تصاوير دريافتي، مسير حركت بعدي مريخ نورد را تعيين مي*كند.


اما با كمك برنامه نرم*افزاري aegis* و ارتقاي هوش كنجكاوي، تا چند ماه آينده روند كاوش در سطح سياره سرخ سرعت گرفته و مريخ نورد قادر به انتخاب مستقل تر نمونه سنگ ها مي شود.


برنامه نرم افزاري اكتشاف خودمختار براي جمع*آوري نمونه علمي (aegis)* بر روي مريخ نورد «فرصت» بمدت سه سال مورد استفاده قرار گرفته بود و محققان ناسا قصد دارند از اين برنامه براي ارتقا هوش «كنجكاوي» نيز استفاده كنند.


در اين برنامه از فرآيند ضبط خودكار تصاوير با قابليت زوم دقيق بر روي اهداف و نمونه سنگ هاي مورد نظر محققان فراهم مي*شود؛ با اين روش «كنجكاوي» به گونه*اي برنامه*ريزي مي شود كه به آن دستور مي دهد: در زمان مشاهده اين شييء، اين كار را انجام بده!
[attach=config]1613[/attach]


از زمان فرود «كنجكاوي» بر روي مريخ تنها يك برنامه ارتقاي هوش انجام شده است و ناسا قصد دارد پس از طي كردن مراحل آزمايشات، نرم افزار aegis* را ظرف 9 تا 12 ماه آينده بر روي اين مريخ نورد نصب كند.


فایل‌های پیوست
.jpeg   3.jpeg (اندازه 19.24 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#66
اميدهاي «كنجكاوي» به حيات در مريخ ناسا را هيجان*زده كرد

اميدها براي كشف نشانه*هايي از وجود حيات در مريخ با تصاوير جديد كاوشگر كنجكاوي از شواهدي در مورد جريان داشتن آب در اين سياره افزايش يافته است.

اين نتايج كه مقامات ناسا را بسيار هيجان*زده كرده، در تصاوير جديد كنجكاوي از بستر سنگي سياره مريخ بدست آمده است.
پيش از اين نشانه*هاي ديگري در مورد وجود آب در اين سياره در سالهاي دور وجود داشت اما تصاوير جديد به نمايش سنگريزه*هاي گرد شده پرداخته كه احتمالا با آب به اين شكل درآمده*اند و يكي از متقاعدكننده*ترين شواهد تاكنون را از يك رودخانه باستاني با عمق زياد ارائه كرده*اند.

كاوشگر كنجكاوي، پيچيده*ترين ماموريت علمي ناسا در فضا در ماه اوت با هدف بررسي امكان حيات ميكروبي در گذشته يا حال سياره مريخ در دهانه گيل فرود آمد. تصاوير ثبت شده از اين دهانه نشان داده بود كه رسوباتي در آن وجود داشته كه احتمالا در پي وجود آب در دوره*هاي قبلي باقي مانده است. از اين رو ناسا اين دهانه را براي ماموريت دوساله كاوشگر يك تني خود كه مجهز به 10 ابزار علمي پيچيده بوده، انتخاب كرد.
مريخ اكنون يك صحراي منجمد بدون نشانه*اي از آب بر روي سطح در معرض تابش بوده اما پژوهشهاي زمين*شناسي اين سياره توسط ماموريتهاي پيشين نشان از اين داشته*اند كه گذشته مريخ گرمتر و مرطوبتر بوده است.

جديدترين شواهد در تصاوير جديد كنجكاوي از سنگريزه*ها و شنهاي گرد روي سطح مريخ مشخص شده كه نشانگر منتقل شدن اين سنگريزه*ها توسط آب در مسير طولاني و گرد شدن آن است.



اندازه متفاوت اين سنگها كه اندازه دانه شن تا يك توپ گلف متغير هستند نشان مي*دهد كه اين شكلها در اثر باد ايجاد نشده*اند. با وجود اين كه هنوز كاوشگر كنجكاوي از ابزار خود براي بررسي دقيق اين سنگها استفاده نكرده، اما دانشمندان ناسا تنها با بررسي تصاوير مطمئن هستند كه آب نقش مهمي را در اين ميان ايفا كرده است.

هنوز مشخص نيست كه تا چند وقت آب بر روي مريخ وجود داشته اما به گفته محققان ممكن است دوام آن تا هزاران ميليون سال بوده باشد.

كشف نشانه*هايي از آب در گذشته سياره مريخ يك گام رو به جلو در درك امكان پشتيباني اين سياره از حيات ميكروبي است. اگرچه اين رودخانه باستاني به عنوان يك محيط قابل سكونت احتمالي اميدبخش بوده اما دانشمندان براين باورند كه اين ناحيه جاي مناسبي براي حفظ اجزاي سازنده كربني حيات نيست. از اين رو كنجكاوي مسير خود را به سوي دامنه كوه شارپ ادامه خواهد داد كه به گفته دانشمندان در آن جا شانس بهتري براي شناسايي مواد آلي وجود خواهد داشت.
[ATTACH=CONFIG]1614[/ATTACH]


جهت دیدن عکسهایی که کنجکاوی ارسال کرده به سایت زیر مراجعه فرمائید.
http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/i...index.html


فایل‌های پیوست
.jpg   255.jpg (اندازه 7.78 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#67
جديدترين گزارش*هاي هواشناسي به دست آمده از كاوشگر مريخي «كنجكاوي» نشان*دهنده دماي بسيار معتدل اين سياره در طول روز بوده كه باعث شگفتگي و هيجان دانشمندان شده است.

در تمام مدت ماموريت كنجكاوي، ايستگاه آنبرد هواشناسي اين كاوشگر موسوم به «ايستگاه نظارت بر محيط از راه دور» به اندازه*گيري دماهاي در حال افزايش تا بيش از صفر درجه در نيمي از روزهاي پس از فرود آن در دهانه گيل در مريخ پرداخته است.

مريخ اكنون از دماي بالاي شش درجه سانتيگراد برخوردار بوده و با ادامه پيدا كردن تابستان مريخي اين دما تا 20 درجه نيز گرمتر خواهد شد كه اين سياره را از نقطه نظر مسكوني بودن بسيار هيجان*انگيز خواهد كرد.

البته اين سياره در شب*ها به دليل برخورداري از يك جو محدود بسيار سرد بوده و دماي آن تا منفي 70 درجه نيز مي*رسد.

همچنين حسگرهاي فشار اين واحد هواشناسي نيز فشارهاي بالاتري از حد انتظار را ثبت كرده است.

سياره مريخ در زمستان به قدري سرد مي*شود كه دي*اكسيد كربن در قطب*هاي آن يخ زده و باعث ايجاد كلاهكهاي يخي و برف دي*اكسيد كربن فصلي مي*شود. حذف اين ماده از جو به معني تغيير فشار جوي در طول سال است.

اين يافته*ها در پي كشف اخير اين كاوشگر از الگوهاي سنگريزه گرد حاصل شده بود كه احتمالا در اثر جريان آب در مسير طولاني به اين شكل تغيير يافته*اند.

كاوشگر كنجكاوي در ابتداي ماموريت دو ساله خود براي بررسي مريخ از لحاظ امكان برخورداري از حيات ميكروبي در گذشته يا حال، اكنون در حال حركت به منطقه*اي موسوم به گلنلگ است. مقصد نهايي اين كاوشگر كوه شارپ در ميانه دهانه محل ورود آن خواهد بود.
پاسخ
#68
[h=3][/h] [h=1] هلال ماه در آسمان مریخ [عکس: 1.png]
[/h] [h=2] مریخ*نورد کیوریاسیتی در تصویری جالب از اسمان مریخ، نمای هلال فوبوس را در آسمان این سیاره ثبت کرده است. مریخ دارای دو قمر بسیار کوچک به نام فوبوس و دایموس است که احتمالا سیارک*هایی به دام افتاده*اند.[/h]
[h=4]در میان قمرهای منظومه شمسی، ماه زمین بزرگ*ترین قمر در مقایسه با سیاره مادری است. هر چند قمرهای گانیمد، کالیستو و آیو در مشتری و تایتان در زحل از ماه ابعاد بزرگ‎تری دارند، اما سیارات مشتری و زحل به‎قدری بزرگند که این قمرها در برابر آنها ریز دیده می*شوند. قمرهای مریخ آن*قدر کوچکند که هنگام عبور از مقابل خورشید نیز نمی‎توانند تمام سطح آن را بپوشانند و به همین دلیل، در سطح مریخ فقط خورشیدگرفتگی جزئی اتفاق می*افتد.منبع خبر آنلاین

[عکس: IMAGE634843459699453676.jpg]

[/h]
این همه عکس می و نقش نگارین که نمود / یک فروغ رخ ساقی است که در جام افتاد
حافظ
پاسخ
#69
http://mars.jpl.nasa.gov/multimedia/vide...13-480.mov

اینم فیلمی از کنجکاوی با نام زندگی در مریخ
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#70
رد پای کنجکاوی -صاوير جديد كاوشگر كنجكاوي از مريخ نشان*دهنده ردي است كه گويا يك انسان بر روي خاك سياره قرمز قدم گذاشته، اما در حقيقت اين گام كوچك تنها يك نشانه ساييدگي است كه توسط چرخ كاوشگر بر روي سطح مريخ به جا مانده است. ایسنا - تصويري از نخستين گام «كنجكاوي» در سطح سياره سرخ
اين تصوير توسط دوربين Navcam سمت راست «كنجكاوي» در روز پنجاه و هفتم مريخي گرفته شده است.
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار نجومی جدید mahdad_haghighi 0 2,923 12-06-2011, 05:48 PM
آخرین ارسال: mahdad_haghighi
پایگاه خبری اخبار نجوم Shirmardi 4 2,240 06-24-2009, 03:16 PM
آخرین ارسال: Shirmardi
اخبار نجوم akhtar shenas 10 4,897 06-10-2009, 03:03 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 4 مهمان