تالار گفتگو ستاره‌شناسان
اخبار زمین و ماه - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: منظومه خورشیدی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: سیاره های درونی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=32)
+--- موضوع: اخبار زمین و ماه (/showthread.php?tid=2177)

صفحات 1 2 3


اخبار زمین و ماه - Regulus - 12-01-2011

تو این تاپیک اخبار مربوط به سیاره زمین و ماه و اطلاعات بدست اومده از مدارگرد های اونا نوشته میشه.


اخبار زمین و ماه - mars - 12-03-2011

[color="#0000ff"]
[color="#ff0000"][size=3][b]
آخرين تدابير براي مقابله با ريزگردها

شبيه ساز متحرك فرسايش بادي در كشور ساخته شد

پيگيري توليد مالچ*هاي پليمري در سه موسسه تحقيقاتي
[/color]

1390/09/12
12-03-2011
15:14:42

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

سرويس: پژوهشي

[attach=config]1183[/attach]

دبير ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست گفت: با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري دستگاهي براي شبيه*سازي فرسايش بادي ساخته شده كه كاربردهاي زيادي در مباحث مرتبط با فرسايش بادي و ريزگردها دارد.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، دکتر حسينعلي بهرامي درباره يکي از برنامه*هاي اين ستاد در خصوص مبارزه با ريزگردها اظهار داشت: در اين ستاد براي هماهنگي دستگاههاي متولي و پر كردن خلا تحقيقاتي موجود جهت برطرف*کردن مشکل ريزگردها تلاش*هاي گسترده*اي شده است.

دبير ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري ادامه داد: علت به وجودآمدن ريزگردها اين است که ذرات خاک وقتي که در معرض وزش باد قرار گيرند تحت تاثير انرژي باد به حركت درآمده و هر چه اين ذرات ريزتر باشد در ارتفاع بالاتر حرکت کرده و مسير طولاني*تري را طي مي*کنند و پس از كاهش انرژي باد يا وقتي به مانعي برخورد مي*كنند رسوب كرده و مشكلات عديده*اي به وجود مي*آورند. از جمله مهمترين اقدامات براي مقابله با اين امر تثبيت خاك در كانون*هاي بحران است؛ لذا يكي از مسائل مهم، شناخت كانون*هاي بحران است كه با تكنيك*ها و فناوري*هاي سنجش از دور، سازمان*هاي ذيربط در اين زمينه اقدامات موثري انجام داده*اند.

بهرامي گفت: در مقابله با ريزگردها دو رويکرد وجود دارد. اول اينکه بعد از اتفاق افتادن اين پديده به فکر چاره باشيم يعني به عنوان مثال سيستم*هاي هشدار را فعال كنيم، ستادهاي بحران تشكيل دهيم، بيمارستان*ها را مجهز و يا فيلترهاي تصفيه هوا يا ماسك*هاي مناسب طراحي کنيم ولي راه حل دوم و اصولي، تثبيت خاک در محل است كه همان پيشگيري است. به گونه*اي که ذرات خاک توان حرکت*کردن نداشته باشند؛ بنابراين بايد به فكر راه*حل*هايي باشيم که خاک را در محل تثبيت کند.

دبير ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري با بيان اينکه در ايران سابقه تثبيت شن*هاي روان به 40 سال پيش باز مي*گردد، گفت: در طول سال*هاي گذشته در استان*هاي خوزستان، اصفهان و ديگر استان*ها به وسيله مالچ*هاي نفتي اين کار صورت مي*گرفته است.

وي توضيح داد: مالچ به معني پوشش است. در سنوات گذشته مواد نفتي خاصي را به وسيله دستگاه*هاي اسپري*کننده روي سطوح تپه*هاي شني مي*پاشيدند تا لايه*اي محافظ روي سطح خاك ايجاد شود و اين لايه باعث به هم پيوسته*شدن ذرات شود. با اين کار ذرات سنگين*تر مي*شوند و باد توان حرکت دادن آنها را ندارد. اگرچه تجارب بسيار ارزشمندي از فعاليت*هاي سازمان جنگل*هاو مراتع در تثبيت شن*هاي روان با مالچ*هاي نفتي وجود دارد ولي بررسي*هاي محققان و صاحبنظران حاكي از آن است كه مالچ*هاي نفتي آثار بد زيست*محيطي به همراه دارد. يکي از اين اثرات جذب حرارت زياد و گرم شدن خاک است دليل آن نيز رنگ تيره مالچ*ها و بالا بودن ضريب جذب رنگ تيره است و با توجه به اينکه خاک يک محيط زنده است با بالارفتن دماي خاک، زندگي موجودات زنده در خاک مختل مي*شود. مشكل ديگر مالچ*هاي نفتي قيمت اوليه بالا و هزينه اجرايي زياد آن است قبلا اين مواد بعنوان مواد زايد پالايشگاه*ها تلقي مي*شد و تقريبا رايگان در اختيار بود ولي اكنون چنين نيست.

دبير ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري با اشاره به اينکه با اين ديدگاه بايد به دنبال جايگزين کردن مواد ديگري براي مقابله با ريزگردها بود، اظهار داشت: اين فکر تقويت شد تا با اتكا به دانش بومي و توانمندي*هاي محققان براي مقابله با ريزگردها مالچ هاي پليمري و بيولوژيک توليد شود. اگر چه اين مواد نيز موافقان و مخالفان خاص خود را دارد و بايستي آثار خوب و بد آن به طور كامل مورد بررسي قرار گيرد.

بهرامي گفت: اقدامي که در ستاد توسعه فناوري آب،خشکسالي، فرسايش و محيط زيست صورت گرفت اين بود که ما با چند دانشگاه و موسسه تحقيقاتي گفت وگو کرديم تا طرحي براي توليد مالچ ها با کمترين آسيب زيست محيطي ارائه دهند. ضمن آنكه براي اين هدف تيمي تشکيل داديم که 2500 مقاله علمي را در زمينه مالچ*هاي پليمري بررسي و خلاصه*بندي کردند. بر اين اساس به اين نتيجه رسيديم که اگر مي*خواهيم اين مالچ*ها اثر زيست*محيطي نداشته باشند، بايد چند خصوصيت از جمله نداشتن آثار سوء زيست محيطي براي انسان و ساير موجودات زنده، سازگاري با محيط، دوام در مقابل نور و حرارت، قابليت ذخيره آب و برخي موارد ديگر را مد نظر قرار دهيم.

وي خاطرنشان كرد: قابليت ذخيره آب سبب حفظ رطوبت خاك در شرايط بارندگي و در نتيجه توسعه پوشش گياهي مي*شود. مالچ*ها ممكن است براي مدتي پوشش مكانيكي براي حفظ خاك ايجاد كنند ولي در دراز مدت حتما بايستي با فعاليت*هاي بيولوژيك يا توسعه پوشش گياهي همراه باشد والا بعد از مدتي عقب گرد خواهد بود.

بهرامي با بيان اين که اين ويژگي*ها به موسسات و دانشگاه*هايي که توانمندي ساخت اين مالچ*ها را دارند اعلام شده است، اظهار داشت: بعد از مدتي سه موسسه به ما پاسخ دادند و ادعا كردند كه پليمرهايي هم با اين ويژگي*ها توليد کرده*اند. ما نيز براي آزمايش اين پليمرها، طرح ساخت دستگاه پورتابل با قابليت پايش و رفتارسنجي پديده گرد و غبار را به يک دانشگاه ارائه داديم تا دستگاهي براي شبيه*سازي محيط مورد نظر براي تست توانايي اين پليمرها در تثبيت خاك طراحي و ساخته شود. ضمن اينكه علاوه بر اين كاربرد، اين دستگاه كاربردهاي متعددي ديگري هم دارد. با هماهنگي*هاي ايجاد شده پس از تست كامل پليمرهاي ساخته شده در راستاي تثبيت كانون*هاي بحران اين مواد در اختيار سازمان محيط زيست قرار خواهد گرفت تا پس از توليد انبوه با هماهنگي سازمان جنگل*ها و مراتع در تثبيت كانون*هاي بحراني داخلي و خارجي استفاده شود.

وي در ادامه افزود: يكي از محورهاي فعاليت ستاد، رصد فناوري*هاي نو در حوزه آب و خشكسالي در روش*هاي نوين باران*زايي است كه در اين رابطه اقدامات موثري انجام شده است و خبرهاي خوشي در راه است.

به گزارش ايسنا، دبير ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري بيان داشت: اين دستگاه با نام دستگاه شبيه ساز متحرك فرسايش بادي، حدود يک ماه پيش ساخته و ثبت اختراع شد. اين امر يکي از اقدامات مهم ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط*زيست معاونت علمي و فناوري رياست*جمهوري تلقي مي*شود که همچنان در دستور کار براي انجام تحقيقات بيشتر جهت مقابله با ريزگردها و رسيدن به راهكارهاي مناسب*تر علمي و فناورانه قرار دارد.

بهرامي با بيان اين مطلب كه در زمينه حمايت از فناوران جهت تامين نيازهاي آزمايشگاهي آزمايشگاه*هاي آب و خاك، سه دستگاه مهم و پر كاربرد ديگر در حال ساخت است، اظهار داشت: اين دستگاه*ها شامل دستگاه صفحات فشاري كه به همت يكي از محققان آذربايجاني ساخته مي شود، دستگاه نمونه*گير سيار آب زير زميني كه توسط يكي از محققان شيرازي و دستگاه انعكاسي سنج زماني (tdr) است كه به همت محققان پژوهشكده حفاظت خاك و آبخيزداري در حال ساخت است.

انتهاي پيام


[/b][/size][/color]


اخبار زمین و ماه - mars - 12-03-2011

[COLOR="#0000FF"]
[B][SIZE=3]پيش*بيني «آرتور سي. كلارك» درباره*ي سفر اولين انسان به ماه


[ATTACH=CONFIG]1184[/ATTACH]

پيش*بيني «آرتور سي. كلارك» درباره*ي سفر اولين انسان به ماه

سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
1390/09/12
12-03-2011
14:46:25
9009-07974: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

«آرتور سي. كلارك» پيش*بيني كرده بود كه روسيه اولين انسان را راهي كره*ي ماه مي*كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مصاحبه*اي تلويزيوني متعلق به سال 1963،* آرتور سي. كلارك،* نويسنده*ي داستان*هاي علمي ـ تخيلي، پيش*بيني كرده بود كه اولين مسافر به كره*ي ماه اهل روسيه خواهد بود.

در اين مصاحبه كه به تازگي در آرشيو تلويزيوني در آفريقا دوباره كشف شده*، كلارك گفته است كه روسيه در رقابتي تنگاتنگ گوي سبقت را براي فرستادن اولين انسان به ماه از آمريكا مي*ربايد.

وي در مصاحبه*اي كه با «بي.بي.سي» انجام داده بود*، پيش*بيني كرده بود كه روسيه در سال 1968 و شايد در پنجاهمين سالگرد انقلاب اكتبر*، اولين انسان را به ماه خواهد فرستاد. وي سپس اين مصاحبه را به برنامه*ي تلويزيوني «آسمان در شب» فرستاد. «آسمان در شب» طولاني*ترين برنامه*ي تلويزيوني علمي جهان محسوب مي*شود.

نويسنده*ي «اديسه*ي فضايي» در مصاحبه*اش گفته است: پروژه*ي سفر به ماه آمريكا بسيار عظيم است كه هر روز 10 ميليون دلار هزينه دارد. فكر مي*كنم آن*ها موفق مي*شوند فردي را به ماه بفرستند و او را بازگردانند*، كه اين مساله*اي مهم است، اما نه قبل از سال 1970، كمي پس از آن.

وي پس از آن گفته است: شخصا هيچ شكي ندارم كه اولين انسان در آينده*اي نزديك روي ماه قدم مي*گذارد.

تنها دو سال پس از صحبت*هاي كلارك بود كه «يوري گاگاري» روس در آوريل 1961 پيش از هر انسان ديگري به فضا سفر كرد. اما در 21 جولاي 1969 اين «نيل آرمسترانگ» آمريكايي بود كه قدم بر كره*ي ماه گذاشت و اين جملات ماندگار را ادا كرد: اين قدمي كوچك براي يك انسان*، اما گامي بزرگ براي بشريت است.

به نوشته*ي روزنامه*ي گاردين*، شايد اين پيش*بيني كلارك كاملا به واقعيت مبدل نشد*، اما او پيش*بيني*هاي ديگري هم داشته است: سفر انسان به مريخ پيش از به پايان رسيدن قرن!

آرتور سي. كلارك در 16 دسامبر 1917 در انگليس چشم به جهان گشود. اين نويسنده*ي علمي ـ تخيلي و مخترع در سال 1968 به شهرت رسيد؛ زماني*كه داستان كوتاهي به*نام «نگهبان» را در قالب فيلم*نامه نوشت. فيلم «2001؛ اوديسه*ي فضايي» به كارگرداني«استنلي كوبريك» برگرفته از همين اثر كلارك است.

وي كه زماني اولين ساكن كلبه*ي الكترونيكي لقب گرفته بود، با نوع خاص نگاهش به مسافرت فضايي در آينده و همچنين دنياي رايانه، تخيل مردم را جلب خود كرد. توصيفات مشروح سي. كلارك درباره*ي سفينه*هاي فضايي، ابررايانه*ها و سيستم*هاي ارتباطي سريع، مورد علاقه*ي ميليون*ها خواننده در سراسر جهان قرار گرفت.

كلارك در سال 1986 به عنوان استاد بزرگ انجمن نويسندگان آثار علمي ـ تخيلي آمريكا برگزيده شد.

وي پيش از مرگ گفته بود: اغلب از من مي*پرسند دوست دارم در آينده با چه عنواني در يادها بمانم. من در نويسندگي پيشينه*ي طولاني دارم، كاوش*هاي زير*آب كرده*ام و سازمان*دهنده*ي فضايي نيز بوده*ام؛ با اين حال دوست دارم به عنوان يك نويسنده مرا به ياد بياورند.

سي. كلارك در زمان حيات، بيش از يكصد كتاب داستاني و غيرداستاني نوشت. پرفروش*ترين اثر او به*نام «3001؛ آخرين اوديسه» در سن 79 سالگي منتشر شد.

از مهم*ترين آثارش به «پايان كودكي» (1953)، «شهر و ستارگان» (1956) ، «ملاقات با راما» (1973)، «زمين پادشاهي» (1975) و «ترانه*هاي زمين دورافتاده» (1986) مي*توان اشاره كرد.

از افتخارات سر آرتور سي. كلارك در عرصه*ي نويسندگي به كسب سه جايزه*ي Nebule (در اصطلاح ستاره*شناسي به معناي سحابي) از انجمن نويسندگان آثار علمي ـ تخيلي آمريكا در سال*هاي 1872، 1974و 1979 و همچنين كسب دو جايزه*ي «هوگو» از مجمع جهاني علمي ـ تخيلي در سال*هاي 1974 و1980 مي*توان اشاره كرد.

انتهاي پيام
[/SIZE][/B][/COLOR]


اخبار زمین و ماه - mars - 12-03-2011

[COLOR="#0000FF"]

[B][SIZE=3]حس ششم حيوانات چگونه پيش از وقوع بلاياي طبيعي فعال مي*شود؟


سرويس: علمي
1390/09/12
12-03-2011
11:04:02


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

[ATTACH=CONFIG]1185[/ATTACH]


دانشمندان با مشاهده رفتار برخي حيوانات دريافته*اند كه واكنش*هاي شيميايي خاصي كه توسط انسانها مورد توجه قرار نمي*گيرند، مي*توانند به حيوانات، يك حس ششم پيش از وقوع بلايا بدهند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، انسانها نمي*توانند فعاليت زمين*لرزه را با دقت تشخيص دهند؛ از اين رو معمولا براي بلايايي مانند زلزله و سونامي آمادگي ندارند.

اما طبق پژوهشهاي دانشمندان دپارتمان علوم حياتي دانشگاه اوپن، وزغها مي*توانند تغييرات كوچك مواد شيميايي درون آب را شناسايي كرده و پيش از وقوع بلايا از آب فرار كنند.

براي مثال پيش از زلزله 2009 ايتاليا، وزغها ناپديد شده و پس از آن بازگشتند. همچنين ماهي*ها نيز در اين زمان به سطح آب آمده و برخي از آن بيرون پريدند.

خرچنگ*ها نيز پيش از بلايايي مانند زلزله از آب خارج شده و به مناطق امن مي*روند. هميشه نشانه*هايي پيش از وقوع زلزله وجود دارند كه نامحسوس و زودگذر هستند.

دانشمندان ناسا نيز كه به اين پژوهش پيوسته*اند دريافتند كه فشارهاي درون سنگ منجر به انتشار يون در زمين و هوا شده و چنين تغييراتي باعث تغييراتي در خون موجودات از جمله انسانها مي*شود.

برخي انسانها نيز تاكنون در مورد مهاجرت خود پيش از وقوع زلزله در مكاني خاص گزارش داده*اند. اكنون دانشمندان اميدوارند بتوانند با تحقيقات بيشتر راه*هاي پيشرفته*تري را براي پيش*بيني بلاياي طبيعي شناسايي كنند.

انتهاي پيام[/B][/SIZE][/COLOR]


اخبار زمین و ماه - amir adib - 12-03-2011

جزئیات آخرین ماه گرفتگی کامل سال 90
دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران با تشریح جزئیات ماه گرفتگی روز 19 آذرماه، گفت: این ماه گرفتگی که از تمام نقاط ایران قابل مشاهده است، از ساعت 16 آغاز می شود و در ساعت 19 به پایان می رسد.

اسدالله قمری نژاد، ماه گرفتگی روز 19 آذر را آخرین گرفت در سال 90 دانست و افزود: ایران در سال 1390 شاهد دو ماه گرفتگی کامل بوده است و این برخلاف عقیده برخی است که گفته می شود تعداد ماه گرفتگی از خورشید گرفتگی کمتر است.

دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران با تاکید بر اینکه به ندرت اتفاق می افتد که یک منطقه در طول سال شاهد دو گرفت کامل باشد، اظهار داشت: رصد این پدیده در روز 19 آذر بسیار اهمیت دارد؛ چرا که تا سال 1394 ماه گرفتگی کامل از ایران قابل مشاهده نخواهد بود.

وی با بیان اینکه ماه گرفتگی کامل بعدی در روز 6 مهرماه سال 1394 رخ می دهد، ادامه داد: اولین ماه گرفتگی سال 90 در 25 خردادماه رخ داد. این گرفت در منطقه خاصی از کهکشان راه شیری رخ داد از این رو در مناطق به دور از نور شهری به زیبایی رصد شد.

قمری نژاد با اشاره به ویژگیهای ماه گرفتگی روز 19 آذرماه خاطر نشان کرد: رصد ماه گرفتگی کامل روز 19 آذرماه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چراکه در زمان غروب خورشید، ماه با وضعیت گرفت از شرق طلوع می کند.

وی با تاکید بر اینکه ایران 10 سال قبل چنین ماه گرفتگی را تجربه کرده است، توضیح داد: بر خلاف گرفت سال 90، در سال 80 در حالی که از یک سو خورشید طلوع می کرد، از سوی دیگر ماه در وضعیت گرفت به طرف پایین افق در حرکت بود.

دبیر اجرایی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، زمان وقوع ماه گرفتگی را روز 19 آذرماه ذکر کرد و ادامه داد: این پدیده از ساعت 16:16 دقیقه با گرفت جزئی آغاز می شود و در ساعت 17:36 دقیقه ماه در نیم سایه زمین قرار می گیرد.

وی زمان گرفت کامل ماه را ساعت 18 اعلام کرد و گفت: از ساعت 18 می توان ماه گرفتگی کامل را در آسمان رویت کرد.

قمری نژاد زمان پایان گرفت کامل را ساعت 18:27 دقیقه دانست و اضافه کرد: زمان پایان گرفت جزئی ساعت 19:48 دقیقه خواهد بود.

قمری نژاد با اشاره به نحوه رصد این پدیده نجومی گفت: این پدیده نجومی از تمامی ایران قابل مشاهده است. این پدیده از مناطق شرقی آغاز می شود و در شهرهای غربی کشور به پایان می رسد.


اخبار زمین و ماه - mars - 12-04-2011

[COLOR="#0000FF"]

[SIZE=3][B]پديده جوي نادر: درخش سبز دوگانه


درخش سبز از پديده*هاي جوي نادر است و وقتي اتفاق مي*افتد كه هنگام غروب خورشيد در افقي تميز و بدون غبار، سراب نيز رخ دهد و درنتيجه تصوير لبه بالايي خورشيد به رنگ سبز بالاتر از قرص خورشيد ظاهر شود.

[ATTACH=CONFIG]1189[/ATTACH]

در اين تصوير از غروب خورشيد كه جيان*لوكا لومباردي از رصدخانه جنوبي اروپا در كوه 2600 متري سروپارانال در صحراي آتاكاماي شيلي گرفته، دو كمان سبزرنگ متفاوت را مي*بينيد كه بالاي خورشيد درحال*غروب ظاهر شده*اند. اين پديده درخش سبز نام دارد.
وقتي نور سفيد خورشيد وارد جو مي*شود، به طيف رنگي (هماني كه در رنگين*كمان مي*بينيم) تجزيه مي*شود؛ اما ضريب*شكست هوا بسيار نزديك به خلأ است و به همين دليل اين اثر در شرايط عادي قابل تشخيص نيست. در اثر اين شكست نور، قرص خورشيد به شكل چند تصوير رنگي متفاوت ديده مي*شود كه دايره*هاي نارنجي و قرمز در پايين و دايره*هاي سبز و آبي در بالاي خورشيد به*ظاهر زرد*رنگ قرار مي*گيرند. البته بيشتر مساحت اين دواير هم*پوشاني دارد و به دليل درخشش بسيار زياد قرص خورشيد، قابل تفكيك نيستند. اما وقتي خورشيد در افق غروب مي*كند و نور قرص خورشيد آرام*آرام كاهش مي*يابد، شرايط براي تفكيك اين تصاوير رنگي فراهم مي*شود. از سوي ديگر، به هنگام غروب خورشيد، نور مسافت بيشتري را در افق طي مي*كند و درنتيجه فاصله دواير رنگي از قرص خورشيد بيشتر مي*شود. اما اين به*تنهايي براي مشاهده درخش سبز كافي نيست، چراكه فاصله لبه بالايي قرص سبزرنگ از قرص ظاهري خورشيد بسيار كم است.
براي افزايش اين فاصله و رسيدن به توانايي تفكيك چشم به پديده سراب نياز داريم. سراب وقتي اتفاق مي*افتد كه دو لايه هوا با دماي متفاوت در مجاورت يكديگر قرار بگيرند. پرتويي از نور كه از محيط با ضريب*شكست بالاتر (هواي سرد) به محيط با ضريب*شكست كمتر (هواي گرم) حركت مي*كند، بازتاب مي*شود و درنتجه تصويري از آن جسم ايجاد مي*كند. در بيابان و صحرا، پديده سراب باعث پديد آمدن تصوير آسمان بر روي زمين مي*شود كه انسان اين تصوير را به اشتباه آب تفسير مي*كند.
در درخش سبز، سراب علاوه بر افزايش پرتوهاي نور سبزرنگ، باعث افزايش فاصله زاويه*اي تصوير سبزرنگ از خورشيد شده و شرايط مشاهده درخش سبز را فراهم مي*آورد. در بعضي شرايط جوي خاص، درخش آبي نيز ديده شده است.
منبع: خبرآنلاين[/B][/SIZE][/COLOR]


اخبار زمین و ماه - amir adib - 12-05-2011

در روز 15 آذرماه ، ماه در اوج مداری زمین قرار می گیرد. در این پدیده ماه در بیشترین فاصله از کره زمین قرار دارد که فاصله آن با زمین حدود 406 هزار کیلومتر است.


اخبار زمین و ماه - amir adib - 12-07-2011

ماه گرفتگي زيباي شامگاه شنبه را از دست ندهيد! سرويس: علمي
1390/09/16
12-07-2011
13:25:13
9009-08895: كد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي



ساكنان اغلب نقاط كشور خصوصا مناطق شرقي، شامگاه شنبه 19 آذر ماه جاري مي*توانند شاهد رخداد پديده زيباي ماه* گرفتگي باشند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بيش از نيمي از ساکنان زمين در آمريکا، اروپا، افريقا، استراليا و آسيا از جمله در ايران مي*توانند خسوف شامگاه شنبه را كه بيست و سومين ماه گرفتکي کامل از هفتاد و يک گرفت ساروس 135 مي باشد مشاهده كنند.

ماه* گرفتگي جزئي در اغلب نقاط كشور پيش از طلوع ماه آغاز مي*شود.

خسوف 19 آذرماه از حدود ساعت 16 و 16 دقيقه روز شنبه به صورت جزئي آغاز مي*شود و زمان آغاز ماه گرفتگي كلي ساعت 17 و 36 دقيقه و 16 ثانيه است.

گرفت كلي ماه در ساعت 18 و 27 دقيقه و 24 ثانيه و گرفتگي جزئي در ساعت 19 و 47 دقيقه و 58 ثانيه پايان مي*بايد.

مهندس مسعود عتيقي، مدير انجمن نجوم آماتوري ايران در گفت*و*گو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اين كه در اين خسوف، ماه به مدت 51 دقيقه به طور کامل در سايه زمين قرار مي*گيرد و حداكثر گرفت كامل ماه در ساعت 18:01:49 خواهد بود، خاطرنشان كرد: در اين گرفت، ماه در گره نزولي قرار داشته و در صورت فلکي گاو(ثور) در آسمان ديده مي شود. در شب گرفت چهار روز از اوج مداري ماه گذشته است و رنگ ماه قرمز نسبتاً روشن است.

وي با بيان اين كه اين ماه گرفتگي بيست و سومين ماه گرفتکي کامل از هفتاد و يک گرفت ساروس 135 است، گفت: از لحاظ آماري 23.9 درصد از خسوفهاي اين ساروس، جزيي و 32.4 درصد آن*ها كلي است. جالب است كه 43.7 درصد گرفتهاي اين دوره خسوف، ماه گرفتگي غير مرئي و يا همان نيمسايه*يي است. طولاني ترين گرفت كلي ساروس 135 در روز پنج شنبه 23 ارديبهشت 1643 خورشيدي رخ خواهد داد و كوتاهترين آن نيز در 16 آبان 1336 خورشيدي رخ داده است.

وي خاطرنشان كرد: براي رصد ماه گرفتگي نياز به ابزار خاصي نيست و با چشم غير مسلح نيز مي*توان آن را مشاهده كرد. هر چند كه براي عكاسي دقيق*تر از اين رويداد تلسكوپ به كمك منجمان مي*آيد. نبايد اين گونه تصور كرد كه خسوف براي چشم انسان مشكل ساز است و به هيچ وجه فيلتر خاص براي رصد ماه گرفتگي جهت جلوگيري از مشكل احتمالي به چشم نياز نبوده و توصيه نمي*شود. البته فيلتر ماه بر روي برخي تلسكوپ*ها براي مشاهده ماه در وضعيت شديد نوراني مي*باشد تا از پايين آمدن حساسيت چشم جلوگيري كند.

عتيقي تصريح كرد: بررسي عوارض سطحي ماه كه يكي پس از ديگري درون سايه زمين قرار مي*گيرد يكي از مطالعات رصدي اين پديده است كه در كنار كنترل زمان آغاز و پايان گرفت ماه، شدت رنگ قرمز در خسوف شرايط اختفا احتمالي ستارگان در لحظه ماه گرفتگي و دهها مطالعه ديگر قرارمي*گيرد.

مدير انجمن نجوم آماتوري ايران تصريح كرد: انجمن پس از برنامه موفق رصد خسوف 25 خرداد بر فراز برج ميلاد تهران براي دومين بار امكان رصد و تصويربرداري از پديده زيباي ماه گرفتگي از فراز اين برج را براي معدودي از علاقمندان نجوم آماتوري فراهم كرده است.

انتهاي پيام

كد


اخبار زمین و ماه - amir adib - 12-07-2011

كشف يك سياره شبه زميني ديگر با دما و مدار نزديك به زمين سرويس: علمي
1390/09/16
12-07-2011
13:18:03
9009-09438: كد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي


محققان موفق به كشف سياره*اي در خارج از منظومه شمسي شده*اند كه به عنوان خانه دوم احتمالي بشريت شناسايي شده است.


به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سياره كپلر 22b كه توسط تلسكوپ كپلر ناسا كشف شده، در فاصله 600 سال نوري از زمين واقع شده است.


اين سياره كه در منطقه قابل سكونت فضا قرار گرفته از زمين و آب و همچنين دماي نزديك به زمين در حدود 22 درجه سلسيوس برخوردار است.


كپلر 22b در حدود 2.4 برابر زمين بوده و از مدار كوچكتري به اندازه 290 روز برخوردار است.


در حال حاضر سه سياره فراخورشيدي در خارج از منظومه شمسي قرار دارند كه به باور ستاره*شناسان از پتانسيل لازم براي حيات برخوردارند.


در ماه مه، ستاره*شناسان فرانسوي موفق به كشف سياره گليزه 581d در فاصله 20 سال نوري از زمين شدند. جرم اين سياره در حدود شش برابر زمين بوده و در يك منظومه حداقل شش سياره*يي قرار گرفته است.


در ماه اوت نيز يك تيم سوئيسي موفق به كشف يك سياره ديگر در فاصله 36 سال نوري با نام HD 85512b شدند كه به نظر از پتانسيل لازم براي حيات برخوردار است. اين سياره در صورت*فلكي بادبان قرار گرفته و جرم آن حدود 3.6 برابر زمين است.


انتهاي پيام

كد خبر: 9009-09438

--------------------------------------------------------------------------------


اخبار زمین و ماه - mars - 12-07-2011

[COLOR="#0000FF"]

[SIZE=3][B]فوک*ها هم ستاره*شناسان خوبی هستند:


تحقیقات جدید دانشمندان دانمارکی نشان داد که فوک ها به کمک استعداد ذاتی خود، توانایی شناخت ستارگان را دارند تا از آنها برای جهت یابی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا ، شاید شنیده باشید که زنبورها برای پیداکردن راه از خاصیت میدان مغناطیسی زمین کمک می*گیرند ، همین طور بعضی گونه های پرندگان برای برگشت به خانه در غروب ، به سمت خورشید حرکت می کنند.

این موضوع در مورد برخی از جانورانی که در دریا زندگی می کنند هم صدق می*كند؛ مثلا بعضی از لاک پشت*ها هم وقتی می*خواهند به خانه بازگردند از نور ماه کمک می گیرند. در مورد پستاندارانی مثل وال رفتاری این چنینی موسوم به "skyhopping" مشاهده شده که نشان می دهد وال ها هم گاهی که سر از آب بیرون می آورند نیم نگاهی هم به سوی آسمان دارند!

اما فوک های آبی در این مورد یک قدم از همه موجودات جلوتر هستند، آنها می توانند راه خود را شناسایی و به کمک ستارگان جهت یابی کنند.

این کار از اولین روش های است که انسان ها در دریانوردی استفاده می کرند تا به کمک صورت های فلکی موقعیت خود را در دریاها شناسایی کنند.

کاشفان به کمک ستاره*ها سرزمین*های جدید را کشف می کردند، کاپیتان ها کشتی های جنگی خود را به کمک ستارگان به سوی دشمن رهبری می کردند و ناخداها، داد و ستد های خود را در سرتاسر دنیا مدیون آسمان بودند.

مشهور است که پلینزی ها با حرکت به سمت ستاره های مشخصی که در افق طلوع می کردند توانستند جزایر بی*شماری در اقیانوس آرام پیدا کنند.

گروهی از محققان در دانشگاه جنوب دانمارک به سرپرستی Bj?rn Mauck نشان دادند که فوک ها به طور طبیعی و ذاتی توانایی شناسایی گروهی از ستارگان را دارند و به کمک آنها جهت یابی می کنند.

به نوشته پارس*اسكای، در این تحقیقات دانشمندان دو فوک تربیت شده را که تا تاکنون در اقیانوس زندگی نکرده*اند در یک استخری بزرگ گرد قرار دادند و سقف استخر را به کمک یک گنبد آسمان نما پوشاندند. این آسمان نما با استفاده 6000 نقطه نورانی قادر به شبیه سازی آسمان نیم کره شمالی است.

در ابتدا محققان به کمک یک لیزر به یک ستاره خاص اشاره می کردند و فوک ها می بایست به سوی آن شنا کنند، اگر فوک*ها این کار را درست انجام می دادند غذا می گرفتند. بعد از این مرحله آن*ها خودشان قادر بودند که ستاره*هایی را که پیش*تر شناخته بودند شناسایی كرده و به طرف آن ها حرکت کنند.

فوک هایی که در اقیانوس بزرگ می شوند در شب*های صاف به سطح آب می آیند و این فرصت را دارند تا به کمک والدین خود در زیر آسمان پر ستاره، شناسایی ستاره*ها را آموزش ببینند.

این آزمایش نشان داد که خوک*ها حتی اگر تربیت شده هم باشند به طور طبیعی از این ویژگی شگفت انگیز برخوردارند که ستارگان را شناسایی و به کمک آنها جهت یابی کنند.

اگر از این پس فوکی را دیدید که شباهنگام به سطح آب آمده یا دارد محیط اطراف را نگاه می کند و یا احتمالا دنبال صورت فلکی جبار می*گردد. [/SIZE][/B][/COLOR]