تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: همترازی عجیب سحابی سیاره ای
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: hs-2013-37-a-large_web-595x250.jpg]

همترازی عجیب سحابی سیاره ای

همترازی عجیب سحابی سیاره ای ؛ ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل فناوری جدید رصد خانه ISO بیش از 100 سحابی سیاره ای را در برآمدگی مرکزی کهکشان راه شیری مورد بررسی قرار داده اند. آن ها دسته ای پروانه ای شکل از این اجرام کیهانی را یافته اند که به بودن در راستای مرموز تمایل دارند که یک نتیجه حیرت آور مغایر با تاریخ و خواص پیش بینی شده به شمار می آید.

مراحل آخر زندگی برای یک ستاره همانند خورشید ما در نتیجه ی انفجار لایه های بیرونی آن در فضای اطراف است که حاصل آن شکل گیری اجرامی سحابی های سیاره ای در طیف گسترده ای از اشکال زیبا و قابل توجه است. نوعی از این سحابی ها که سحابی سیاره ای دوقطبی نامیده میشوند ، از اشکال شبح مانند ، پروانه ای و ساعت شنی مانند اطراف ستارگان مولد آن ها ساخته شدند.

همه ی این سحابی ها در مکان های مختلف شکل گرفتند و ویژگی های مختلفی دارند. هیچ کدام از این سحابی ها و هیچ کدام از ستارگان مولد آن ها با یکدیگر تعاملی ندارند. اگرچه ، امروزه مطالعات جدید ستارگان دانشگاه منچستر ، بریتانیا ، شباهت های حیرت آوری را بین تعدادی از این سحابی ها نشان می دهد . به طور مثال بعضی از آن ها در مسیر های یکسانی در آسمان وجود دارند.
برایان ریز ، یکی از دو نویسنده مقاله ، از دانشگاه منچستر انگستان تشریح می کند : " این واقعا یافته حیرت آوری است و اگر صحت داشته باشد ، یافته بسیار مهمی به شمار می آید. تعدادی از این پروانه های شبح مانند به نظر می رسند که محور های خود را در امتداد صفحه کهکشان راه شیری قرار داده اند. با استفاده از تصاویر بدست آمده از تلسکوپ های هابل و NTT ما توانستیم چشم انداز واقعا خوبی از این اجرام بدست آوریم ، بنابر این ما توانستیم با جزئیات زیادی بر روی آنها مطالعه کنیم. "


این بخشی از مقاله است | لینک مقاله کامل

منبع : سایت اسپیس تلسکوپ | لینک مطلب

ترجمه : تیمور خسروی

نظر یادتون نره! مطلب جای بحث و گفتگو زیاد داره !

دانشنامه ستاره شناسی سفید مشکی